BLOGS

Sandwich Geitenkaas

Wat zijn er toch oneindig veel variaties mogelijk bij het maken van een sandwich. Dit keer heeft onze Online Chef Jan-willem Jagt gekozen voor een overheerlijke sandwich met heerlijke jonge, zachte geitenkaas.

De Online Chef Filmpjes

Bekijk hieronder het filmpje van deze week 

 


Sandwich Geitenkaas

Wat zijn er toch oneindig veel variaties mogelijk bij het maken van een sandwich. Dit keer heeft onze Online Chef Jan-willem Jagt gekozen voor een overheerlijke sandwich met heerlijke jonge, zachte geitenkaas.

Smoothie banaan ananas

Smoothies zijn lekker en gezond. Ze zijn in allerlei smaken te maken. Dit keer heeft onze Online Chef Jan-willem Jagt gekozen voor een exotische variant. Eerder deelden wij al een filmpje met de Smoothie rood fruit

Gevulde tomaten

Er zijn veel variaties bekend in de reguliere kookboeken. Om nog even in de zomerse sferen te blijven, maakt onze Online Chef Jan-willem Jagt vandaag heerlijke, frisse gevulde tomaten met Hollandse Garnaaltjes klaar. 

Limoncello-kwark 

Onze Online Chef Jan-willem Jagt maakt vandaag een fris zomers toetje, namelijk een Limoncello-kwark met ananas. Limoncello is een Zuid-Italiaanse citroenlikeur, lekker als toetje tijdens warme dagen.


IJskoffie

Hot deze zomer is een lekkere koele ijskoffie. Deze week staat in het teken van dit ‘coole’ zomerdrankje. Het is ook dé versnapering voor echte ‘coffeelovers’. Onze Online Chef Jan-willem Jagt maakt deze heerlijk ijskoffie voor u klaar.

Smoothie rood fruit

Wat is er nou lekkerder op een warme zomerdag dan een frisse smoothie van magere yoghurt en rood fruit. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond voor uw lichaam. Onze Online Chef Jan-willem Jagt maakt deze heerlijke smoothie voor u klaar.

Komkommerschuitjes

Het is zomer en gelukkig zijn de avonden nog steeds lang genoeg om lekker buiten te zitten. Dit keer maakt onze Online Chef Jan-willem Jagt frisse komkommerschuitjes met zalmsnippers. Een heerlijk hapje vooraf of lekker fris tussendoor bij een (vis)barbecue. 

Sangria zonder alcohol!

Dit keer besteden we geen aandacht aan een maaltijd, maar een heerlijk zomers drankje. Het gaat om sangria, waarvan onze Online Chef Jan-willem Jagt een alcoholvrije variant in deze video bereidt.


Sandwich gerookte kip

Een lunch is niet compleet zonder een heerlijk, vers belegd brood met gegrilde kipfilet. Onze Online Chef Jan-willem Jagt legt u in deze video uit hoe u een smakelijke sandwich met gegrilde kipfilet bereidt.

Nagerecht vanillekwark 

Wilt u uw gasten verwennen met een lekker nagerecht die u in een paar simpele stappen kunt maken? Onze Online Chef Jan-willem Jagt legt u in deze video uit hoe u een smakelijk nagerecht met frambozen bereidt.

Wokschotel met gamba's en groenten

Weinig tijd om te koken, maar wel zin in een heerlijke, voedende maaltijd? Onze Online Chef Jan-willem Jagt legt u in deze video uit hoe u een wokschotel met gamba’s en groenten bereidt.

Sandwich zalm

Er is niets zo lekker als een rustiek brood met verse zalmsnippers. Onze Online Chef Jan-willem Jagt legt u in deze video uit hoe u de sandwich zalm bereid.


Asperges met lamsvlees

Tijdens deze zomerse avonden is niets zo lekker als een heerlijk, zelfgemaakt aspergegerecht. Onze Online Chef Jan-Willem Jagt legt u in deze video uit hoe u asperges met lamsvlees bereid.

De wereld van haring

Dit keer neemt De Online Chef Jan-willem Jagt u mee in de wereld van haring. Hoe ging de verwerking van haring vroeger en hoe gaat dat nu? Verder komen in dit filmpje Vlaggetjesdag, het MSC-keurmerk en het ambachtelijk schoonmaken van een haring aan bod.

Gevuld Turks brood

In een van onze vorige filmpjes stond klein brood bakken centraal. Onze Online Chef Jan-willem Jagt legt u in dit filmpje uit hoe u Turks brood vult met heerlijke pittige kip. Het bijbehorende recept treft u hieronder aan.

Wokschotel met kip

Tijdens warme zomerdagen wilt u niet te lang in de keuken staan. Eénpansgerechten bieden dan de perfecte uitkomst. Wat dacht u van een heerlijke wokschotel? Deze zet u eenvoudig en snel op tafel. 

 


Klein brood bakken

In onze laatste filmpjes stonden soeprecepten centraal. Het volgende filmpje staat in het teken van klein brood bakken. Onze culinair adviseur legt u uit hoe u zelf twee verschillende soorten gevulde croissants maakt.

 

Gebonden aspergesoep

In een eerder filmpje deelden we al een recept voor een heldere soep met u. Dit keer is het de beurt aan een gebonden soep met groene en witte asperges. Onze culinair adviseur Jan-willem Jagt legt u stapsgewijs uit hoe u dit klaarmaakt.

Maaltijdsalades

De zomer is in aantocht. Dat betekent saladetijd. Bereid snel en eenvoudig een frisse, gezonde maaltijd- of lunchsalade. Zet in een handomdraai met verschillende soorten verse slamix een smaakvolle rauwkostsalade op tafel!

Heldere soep maken

Deze heerlijke heldere kippensoep smaakt eigenlijk altijd. Laat ‘m een tijdje pruttelen zodat de smaken de tijd krijgen om in te trekken. En heeft u een restje over? De volgende dag is deze soep vaak nóg lekkerder!


American Hash bereiden

Het is bijna 5 mei, Bevrijdingsdag. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een bevrijdingsgerecht m.b.t. de Tweede Wereldoorlog. We kwamen uit bij American hash. Het gerecht werd in Europa bekend tijdens de oorlog.

Oranje Cake maken 

Op Koningsdag mag een oranje traktatie natuurlijk niet ontbreken! Onze culinair adviseur Jan-willem Jagt laat u stap-voor-stap zien hoe u een heerlijke zelfgebakken cake in een handomdraai omtovert tot een koninklijke traktatie.

Feestsalades

Snel, eenvoudig, fris en gezond zelf te maken met verse producten. Maak op basis van kant-en-klare salades een fraai gegarneerd gerecht met een feestelijke uitstraling! Serveer het geheel op een mooie schaal.

Online Chef seizoen 2

In het nieuwe seizoen starten wij met een nieuwe uitstraling. Die zult u ongetwijfeld terugzien in de berichten en filmpjes. Bovendien gaan we specials “terug naar de bron” opnemen om te kijken waar producten vandaan komen.